TÁNC / MOZGÁS 2018-10-29T16:43:01+00:00
FŐOLDAL
REGISZTRÁCIÓ
FACEBOOK
FŐOLDAL
REGISZTRÁCIÓ
FACEBOOK

TÁNCOKTATÁS

Szeretettel köszöntelek a tánc világában

A Fonódóban szívünk lelkünk benne van és a táncórákon ezt be is bizonyítjuk neked.

HISZEN A TÁNC, ÉLET, ÉLETMÓD !

Tánc az élet! Hiszen az élet maga is tánc, tele van zenével és ritmussal. Állandó körforgásban van, csakúgy, mint a táncosok a parketten. A hasonlóság önmagáért beszél, aki többet tud, gyakorlottabb, jobban boldogul az élet „színpadán”. A tudás hatalom, mely önbizalmat ad, az önbizalom pedig csodákra képes! Kiemeli a nőiességet, a férfiasságot. Nagyon sokszor elmegyünk dolgok mellett, nem vagyunk képesek észrevenni azt, mely csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, pedig a miénk lehetne. A tánc az önkifejezés eszköze, a közben felszínre töró érzelmeink, kihoznak belőlünk olyan dolgokat is, melyre mindig is vágytunk.

Megerõsödni testileg és lelkileg a tánc által is lehet, sőt kell! A tánc életstílus. A tánc érzelem, a tánc ott van a szerelemben, a munkában, az elmélyülésben, a pihenésben, a felfrissülésben. A tánc rekreáció. Tulajdonképpeni célja az egészséges ember életkedvének, munkaképességének, teherbírásának a visszaállítása és megnövelése. Segít megelőzni a bajt, nem engedi kialakulni a betegségeket. Hogy a tánc valójában mit hoz ki belőled, azt előre nem tudni, de biztos, hogy változtat rajtunk. Ritmusérzék, mozgáskultúra, kondíció, felfogás, reakcióképesség, ismeretségi kör, szokás, lehetőség, elvárások, hallás finomsága, lelkiség, psziché, érzelemvilág mind-mind előtérbe kerül. Mind ez miből indul ki? Egy apró mozdulat, néhány lépés egyedül, majd partnerrel, kivel együtt mozogunk és táncolunk a legkülönbözőbb szituációkban.

A tánc olyan alkotó jellegű tevékenység, mely lehetőséget kínál az önkifejezésre, és megjelenik benne a közösségi szellem motívuma. A változatos korú csoportösszetétel „hidat épít” a nemzedékek közé. Fejleszti az empatikus érzést, a közösséghez való tartozást, a közösségért való felelősség érzetét. A foglalkozások rendszeressége életritmust, rendezettséget alakít ki az egyénben. Megelégedettség, örömérzés, élvezet, egyediség, individualitás, teljesség, szabadságérzés, önkéntesség, felszabadultság, energianyerés, előnyök, az öröm nélkül végzett munka ellentéte, egészség érzés.  A rekreáció célja a jó közérzet, a jól-lét és a jó-érzés elérése és megtartása, az optimális fizikai és szellemi teljesítőképesség megszilárdítása.  Lelki síkon segíti a helyes énkép kialakítását, önbecsülését, erősíti a valahová tartozás érzését.

Nálunk biztosan megtalálod mindezt.

Részletezve: – nagyobb energia – több élvezhető szabadidő – az otthoni és munkahelyi stresszhelyzetek kezelésének foozott képessége – kevesebb depresszió és ok nélküli aggodalmaskodás – cssökkenő testi panaszok – jobb emésztés és ritkább székrekedés – nagyobb  önbecsülés és önbizalom – a testsúly hatékony szabályozásának  lehetősége – vonzóbb, karcsúbb alak – erősebb csontrendszer – az öregedési folyamat lelassulása – Könnyeb terhesség és szülés – Fokozottabb koncentrálóképesség – Nagyobb akaraterő, önbizalom, önuralom, kitartás, a napi feladatok megoldásában. – Itkább fájdalmak- elsősorban a fej és hátfájások ritkábbak – Nyugodtabb, mélyebb alvás

VÁLASZ EGY TÁNCMŰFAJT VAGY MOZGÁSFORMÁT!

VERSENY és DIVATTÁNC
TÁNCTERÁPIA
KORTÁRS TÁNC
KOORDINÁCIÓS TORNA
GYERMEK BALETT

VERSENYTÁNC ÉS DIVATTÁNC

A versenytánc a táncformák vagy táncstílusok egyik legnagyobb összefoglaló csoportja. A táncművészetben a versenytánc.

Míg a legtöbb ember ezt a táncstílust egyfajta szórakoztató tevékenységnek tekinti, már egyre gyakrabban gondolják sportnak. 1997 óta az Nemzetközi Olimpiai Bizottság is sportként tartja számon a táncsportot. Hiszen csak úgy mint az atlétáknak, a versenytáncosoknak is kitűnő kondícióban kell lenniük. A tánc erőnlétet, állóképességet és rugalmasságot igényel. Versenyeken mindezekből a fizikai tulajdonságokból a maximumot kell nyújtani.

A Fonódóban mint mindenben a versenytáncban is kiemelkedően magas színvonalú oktatásban részesültök, versenyzőinket támogatjuk lelkileg és testileg egyaránt.

Egyesületi szinten 17 éve több generáció sikereit kísértük végig, sokan közülük ma külföldön táncolnak nagy sikerrel.

Ha a tánccal igazán nagy terveid vannak…..

Trénerek: Vörös péter / Sütő Roland / Tombácz Anikó / Petes Beáta

állandó workshopok kiemelkedő trénerekkel

TÁNCTERÁPIA

Tánc-mozgásterápia a mozgás pszichoterápiás használata egy folyamaton keresztül, ami elősegíti az egyén integrációját emocionális, kognitív és fizikai szinten. Azokkal foglalkoznak a művelői, akiknek a fenti területen 20 problémái vannak. Minden korosztályban, egyénileg és csoportosan. Alapítója Marian Chase. Washington DCben tanított. Nem hivatásos táncosai visszajártak az óráira. Külön figyelmet szentelt az egyéni emócióknak. Minden táncterápiának azonosak a céljai. Önismeret, mások megismerése, jó társas kapcsolatok kialakítása, döntési helyzetekben való magabiztosság. De együtt kell dolgozni az egészséges test érdekében. Egy olyan test érdekében, amelyre nem nehezednek a konfliktusok, nyitott és képes az én szabad, expresszív részévé válni. A testnek szabadnak kell lenni, hogy meg tudjon küzdeni a stresszel. Segít a test és a lélek egyensúlyát megteremteni. Csoport tréning . Együttműködés a a munkatársak között. A csoportfolyamat a legfontosabb, aminek hatására erős kohézió alakul ki a résztvevők között.

Fontos a mozgásanalízis. Létfontosságú, hogy meg tudjuk állapítania mozgásból a mögöttes tartalmat. Miként mozogjunk, használjuk a testünket, hogy avval a legkevesebb félreértésre adjunk okot, és minél hatékonyabban tudjunk kommunikálni.

Mivel az ember testben él, testének mozgásában mindig is örömét lelte. Bölcsőjét édesanyánk méhében találjuk, annak járásritmusú ringásában, szívhangjában, vagy akár légzésének ki-be áramlásában. De a ritmust az életünk számtalan területén is működtetjük, azonban, ha kilépünk a hétköznapok szabályos, célirányos mozdulatainak világából, életre kel bennünk érzelmeink és hangulatállapotaink egész skálája. Mikor átadjuk magunkat valami ritmikus pulzáló áramlásnak, a testünk mozdulatainak szabad teret engedünk, olyankor megmozdul bennünk valami.

A tánc a belső erőink, szellemiségünk, és személyiségünk leghangsúlyosabb megnyilvánulása, melyek olyan érzések előidézésére valók, amiket érdemes megerősíteni magunkban, hogy belső világunkat jobban megismerjük, és személyiségünk megszokott határain túlemeljen bennünket.Bűvös mozdulatokat fedezünk föl, amelyekből édes áramrohamok futnak végig ereinkben, melyek továbbröpítenek minket, és egy új fénnyel ragyogják be létünket. Színeket varázsol körénk.Közvetlenül nem gyógyít, de a lelkünket egészségesebbé teszi.

Nem csak önismeretre teszünk szert ezáltal, hanem kapcsolatteremtésünk is javul és bővül, hisz az embernek már ősi tapasztalata, hogy a külső valósággal, a belső világon keresztül tudunk igazán kapcsolatot teremteni. Fontosnak tartom a tánc és a zene kapcsolatát, mivel a tánc és a zene az emberi lélek megnyilvánulása és alapvető funkciója, hogy a pszichés erőket aktiválja.

A tánc maga a létezés önfeledt mozgása, hiszen önmagában hordja a teljességet. Ezért, ha meg akarod élni a táncot és önmagad, nincs más dolgod, mint belemerülni a ritmusba és feloldódni benne.

Petes Beáta – Versenytánc – divattánc oktató

A Fonódó Szabad Művészeti Stúdió megálmodója

Táncpedagógus ként végzett társastánc, divattánc szakon a Magyar Táncművészeti Egyetemen,
Sport oktatókent a Semmelweis Testnevelési Egyetemen

A Platina TSE elnöke, alapítója (2000)

Aktiv táncosként
Divattáncosként világbajnoki 7. Helyezett
EB. 2 helyezett
Több területi és OB győzelem

Jelenleg fiatal versenytáncosok magas színvonalú képzésével foglalkozik, akik széles ismeretanyaggal rendelkező, kreatív, eredményes utánpótlás táncosokká válhatnak.
A táncok és a test fejlesztésen túl kiemelten foglakozik a fiatalok élettani, lelki folyamatainak segítésében is.
Két kisfiú édesanyja.

KORTÁRS TÁNC

A Kortárs tánc műfajról pár gondolat:

A kortárs tánc a korlátlan mozdulat lehetőségek terepe, full kontrollal. Semmi nem esetleges, mégis minden egy ösztönös érzés kifejeződésnek tűnik, ha okosan használják. Bármit lehet. A HOGYAN?, amin a színvonal múlik. Bármilyen műfajú tánc hatását fokozza a kortárs táncképzettség és akár pusztán sport, vagy jóga típusú testi alapokra is építhető vele minőségi színpadi kifejezőerő.

Katona Zoltán kortárs mozgásvilágát (tánc stílusát) az elmúlt években különböző profi tánc együtteseknél táncolva, mesterekkel, koreográfusokkal együtt dolgozva szerte a világban megszerzett tapasztalatai során fejlesztette ki. Táncolt többek között Magyarországon, Spanyolországban, az Amerikai Egyesült Államokban és még számos más országban.

Személyes gondolatok:

A test belülről formálódik, még akkor is amikor külső hatások érik… mint ahogyan az érzések is bennünk keletkeznek, csak általában kell hozzá valamilyen külső behatás. Önmagad megismerése nem csak mentálisan de fizikálisan is nagyon fontos, hisz attól, hogy tudod mit gondolsz nem jelenti azt, hogy a tested is egyből úgy fog reagálni, mint ahogyan azt elképzelted. A mai világban ahol nap mint nap találkozol új hatásokkal, információkkal fontos, hogy tudatában légy annak, hogy ezek milyen hatással lehetnek rád…

Ismered a tested minden porcikáját és annak a mozdulatokra való reakcióját?  Mindenkinek vannak bizonyos testi korlátai… Van ilyen meg olyan test… A kérdés csak az, hogy Te ‘Hogyan’ tudod használni a saját testedet… Ezzel akár a korlátaid feszegetését is megteheted!

KATONA ZOLTÁN – Oktató

Katona Zoltán (Oroszlány, Magyarország) a Győri Tánc- és Képzömüvészeti Iskola elvégzése és  tánc diplomája megszerzése után több neves professzionális tánc együttessel dolgozott együtt szerte a világon Europában, Magyarországon, Spanyolországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztriában. Köztük a Győri Balett együttesénél, Ballet de Teatres de la Generalitat Valenciana (Spanyolország), Projecto TITOYAYA (Spanyolország) Gustavo Ramírez Sansano, Eva Bustomeu Cia Danza (Spanyolország) Joshua Cienfuegos (Spanyolország), Luna Negra Táncszínház (USA) Gustavo Ramirez Sansano vezetése alatt.

Számos neves koreográfussal dolgozott együtt mint Jiří Kylián, Nacho Duato, Gustavo Ramírez Sansano, Patrick de Bana , Ben van Cauwenbergh, Dimitrij Simkin, Földi Béla, Asun Noales, Ramon Oller, Fernando Melo, Luis Eduardo Sayago, Fernando Hernando Magadan és még sokan mások… 2008-ban megkapta az “Év legjobb balettmestere” díjat (IDO – Nemzetközi Tánc Szervezet). 2009-ben a Kanári szigeteken megrendezett Burgos- New York világbajnokságon Pure Pleasure koreográfia legjobb előadás díját kapta szerezte meg. Koreográfusként, próbavezetőként és asszisztensként folytatja munkásságait. Különböző országokban tanít kortárs és klasszikus balettet, mind Magyarország, Ausztria, Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok, Cuba, Croatia … Főbb koreográfiák: “House”  Luna Negra Táncszínház részére (Chicago, USA), Game I. Győri Balett Táncegyüttesnek , Game II. Magyar Nemzeti Táncfesztivál Győr, Kezdet – Nyári intenzív kurzus a Luna Negra Táncszínháznak, MásKépMás – Többlettél Projekt záróelőadása és a XII. Magyar Táncfesztivál 0. napja,  Personalitise – Győri Tánc és Képzőművészeti Iskola végzős növendékei részére készítette vizsgakoncertjük harmadik felvonását…

“Unattainable” koreográfia a táncos olimpiai világbajnokságon Berlinben – Aranyérem – 1. hely Kortárs Férfi Solo kategóriában 17 éves Glaser Marton a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolának hallgatója.

TOMI TORNA – KOORDINÁCIÓS TORNA

Ha szeretnéd ovis csemetéd segíteni a fejlődésben és jó közösségben szoktatni a sportoláshoz miközben fejlesztik a pici készségeit akkor ez pont neked való!

Kertész Tamás – Oktató

Kertész Tamás vagyok, 45 éves. Edző, biológia – testnevelés tanár
NB1-es szintű kosárlabdázó voltam, Körmend, Szombathely és Zalaegerszeg városaiban.

Mindig is szívügyem volt a gyerekek óvódáskorától történő fejlesztése labdával és egyéb eszközökkel. Saját sportszeremmel 6 éve járom az óvódákat és segítem a picik koordinációs, logikai, egyensúlyi, motorikus képességeinek fejlesztését. A Variálható Sportlétra 3D (www.vsl3d.net) saját fejlesztésű sporteszközöm, amivel tanulva játszhatunk és játszva tanulhatunk a gyerkőcökkel együtt.

GYERMEK BALETT

Gyermek balett a Fonódóban!
Miért jó a  gyermekemnek?
A picik az oviban megkezdik a közösségi életet és felkészülnek az iskola nehézségeire.
Kezdetét veszi a tanulás, figyelem, fegyelem igénye.
ez az óratípus mindenben segíti a csöppségeket.
Az életkori sajátosságoknak megfelelő intelligens testképzést kapnak a balett mozgásrendszerének segítségével.
Segíti a szellemi teljesítőképességet, így óvodában és iskolában.
Nem azért, hogy feltétlen balettos legyen!! Pici korban még nem kell ezt meghatározni.
a Balett
Önfegyelmet ,gyönyörű egészséges izomzatot és egyenes tartást ad.
balett papucs, dressz, kis szoknya ….harisnya 😊
várunk minden aprótalpút 😊

Gyermek Balett órák minden csütörtök:
17:00 – 18:00 oviscsoport
18:00 – 19:00 nagycsoport

Cserpák Szabina táncművész – Gyermek Balett – Oktató

Cserpák Szabina vagyok a Győri Balett táncművésze.

Miért szeretnék a kisgyermekekkel balettozni?

Ennek több oka van.

Édesanyaként tudom…ENERGIA LEVEZETŐ hatásának talán a szülők örülnek legjobban, mert egy kicsit “kifárasztják” csemetéiket a balett tanárok az órákon, így este talán könnyebb őket ágyba dugni.

Ezen kívül fejlődik a növendékek akaratereje, kitartása, fegyelme , önfegyelme, zenei és általános ízlése, céltudatosabbak lesznek, egyszóval rendkívüli SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ hatása van a balettnek.

Egy szó, mint 100, a balett egy tökéletes mozgásforma test és lélek egészségesen tartására, akár profi, akár hobbi szinten kicsinek és nagynak egyaránt!

Szeretettel várom a kicsiket minden csütörtökön 17.00 órától a Fonódóban!