SZÍNHÁZMŰVÉSZET 2017-12-27T07:39:30+00:00
FŐOLDAL
REGISZTRÁCIÓ
FACEBOOK
FŐOLDAL
REGISZTRÁCIÓ
FACEBOOK

SZÍNHÁZMŰVÉSZET

Mire nevel a művészet?

Aki valaha életében – akár csak rövidebb ideig is gyakorolt – bárminemű művészeti formát, az azonnal tudja a választ. A művészet egyszerre nevel szabadságra és alázatra. Alázatra a gyakorolt hivatás, művészeti ág felé, s éppen így végtelen szabadságra is benne, s általa.

Egy táncos mozdulatában sokszor évtizednyi gyakorlás rejlik, mégis megnyílik a végtelen, olyan szenvedéllyel és olyan szabadsággal kacsint az Ég felé.
Egy grafikai alkotás minden apró vonalában szakmai tudás,évek figyelme húzódik, mégis a kifejezés sajátossága, nyelve, rezdülései mind a szabadságot éltetik.

Mikor valaki művészeti ágak oktatásába fog,talán a legérzékenyebb és leginkább sorsdöntő kérdés az, hogy birtokában legyen még a felismerés képességének. Legyen minden szakmaiságon túl képes felismerni azt, hogy ez a szabadság nélkülözhetetlen a valódi alkotáshoz, s ezt a szabadságot engedje megőrizni minden növendékének lelkében. A tudást, mint eszközt adja át ahhoz a szenvedélyhez, amit a tehetség már önmagától felszínre hoz, követel és áraszt. Természetesen a tudás, a jól érthető szakmai alapok elvitathatatlanul csak rendben és alázattal lehetnek képesek a működésre, így fegyelmet , tiszteletet magunk, s a választott hivatásunk felé kötelességünk gyakorolni.

Ezt a két alappillérét ha képes elsajátítani egy fiatal lélek, akkor az élet minden területén olyan szemlélettel bír majd, amelyre kizárólag a művészeti oktatáson keresztül tehet szert.

Fonódó – Szabad Művészeti Stúdió
Itt megtalálod Önmagad!

 Pesty-Nagy Kati – Színházművészet – Oktató

Pesty-Nagy Kati színházrendező szenvedélye az oktatás, rendszeresen dolgozik együtt előadásaiban is fiatalokkal és gyermekekkel.
Többször rendezte óriási sikerrel a Légy jó mindhalálig című musicalt, de gyermekeknek szóló előadásaiban, vagy a legutóbbi Vörös Rébék című musical balladában is fontos, nagyívű feladatokat szánt a fiataloknak.

Nem volt még 30 éves, amikor a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán tanított, de oktatott a debreceni drámatagozatos gimnáziumban is.
Speciálisnak is mondható nevelési helyzetekben is gyakorta feltűnik, több éven át tartott kurzusokat a Tordasi Fogyatékkal élők otthona által szervezett művészeti táborokban.

A rendezőnőnél talán családi hagyománynak is nevezhető az oktatás, a fiatalok nevelése felé fordulás szenvedélye, hisz Kati édesapja híres zenepedagógus volt, s további felmenőik között egészen Benedek Elekig rangos névsort találhatunk.

Színjátszás kurzusba integrálva választható ének képzés is.

ÉNEK – HANGKÉPZÉS

SZERETSZ ÉNEKELNI?

DE NEM TUDOD HGYAN KELL….?

ESETLEG TANULTÁL MÁR DE KIPRÓBÁLNÁD MAGAD, MILYEN VOLNA KÖNNYŰZENÉT, POP ZENÉT ÉNEKELNI?

EL AKAROD KÁPRÁZTATIN A BARÁTAID?

ITT A LEHETŐSÉG!

GYŐRBEN KÖNNYŰZENEI MŰFAJT IS TANULHATSZ A FONÓDÓBAN!

INFO: 06204570404

Fejes Szandra – Oktató

Fejes Szandra magyar énekesnő, színésznő, A Társulat című tehetségkutató egyik győztese. 2016-ban részt vett az X-Faktor című tehetségkutató hatodik évadában a 25 év felettiek kategóriájában, ahol végül az 5. élő show-ban búcsúzott, így végül az 5. helyen végzett.